Hämtar information

Tilläggsförsäkring för företag

Vi vet hur viktig företagsbilen är för att verksamheten ska fungera. Med Företag Plus, vår mest heltäckande tilläggsförsäkring, har du till exempel tillgång till hyrbil om din Polestar är på verkstad.

Extra skydd med Företag Plus

Företag Plus passar dig som har en Polestar som är yngre än tre år och har giltig personvagnsgaranti (vagnskadegaranti). Saknar din bil personvagnsgaranti väljer du istället Företag Bas.

Detta ingår i Företag Plus:

 • Hyrbilsförsäkring i upp till 65 dagar när företagsbilen är på reparation. Om du inte tar ut hyrbil kan du få avbrottsersättning med 200 kr/dag.
 • 3000 kr lägre självrisk för skador som ersätts via personvagnsgarantin (vagnskadegarantin).
 • Sänkt vagnskadesjälvrisk till 1 000 kr vid skadegörelse där någon avsiktligt repat lacken eller skadat bilen på annat sätt.
 • Ersättning för oförutsedda olyckshändelser inne i bilens kupé, till exempel om klädseln blir förstörd av utspillt kaffe eller glass. Försäkringen ersätter skador upp till 50 000 kronor.

Fler tillval

Företag Bas

 • Hyrbilsförsäkring i upp till 65 dagar när den egna bilen är på reparation. Om du inte tar ut hyrbil kan du få avbrottsersättning med 200 kr/dag.
 • Sänkt vagnskadesjälvrisk till 1 000 kr vid skadegörelse där någon avsiktligt repat lacken eller skadat bilen på annat sätt.
 • Ersättning för oförutsedda olyckshändelser inne i bilens kupé, till exempel om klädseln blir förstörd av utspillt kaffe eller glass. Försäkringen ersätter skador upp till 50 000 kronor.

Läs villkoren för Företag Bas.

Care

 • Care ger dig tillgång till kvalificerad, individanpassad specialistvård och rehabilitering på något av de privatsjukhus som ingår i Cares nätverk.
 • Försäkringen gäller alla i bilen – upp till modellens maxantal – och ansvarstiden är fem år från olyckstillfället.
 • Cares individanpassade vård garanterar att du får exakt den hjälp som krävs för att snabb rehabilitering, vare sig det handlar om operation, sjukgymnastik eller hjälpmedel.

Arbetsgivarbetalda sjukvårdsförsäkringar förmånsbeskattas. Anställda behöver därför betala skatt på det förmånsvärde som Care tilläggsförsäkring ligger på.

Läs villkoren för Care.

Självriskeliminering djurkollision

Med tilläggsförsäkringen Självriskeliminering djurkollision slipper du självrisken för vagnskadeförsäkring/personvagnsgarantin om du krockar med ett djur och det blir skador på bilen. Dessutom ersätts eventuella skador på kläder som bärs vid olyckstillfället. Maximal ersättning för kläder är 2 000 kronor.

Läs villkoren för Självriskeliminering djurkollision.

Kör vidare

En olycka med tjänstebilen på semestern behöver inte sätta stopp för resan. Kör vidare-försäkringen ersätter kostnaden för en hyrbil utomlands i motsvarande storlek om bilen inte kan repareras på ett trafiksäkert sätt inom tre dygn.

Så fungerar Kör vidare-försäkringen:

 • För att kunna köpa försäkringen behöver bilen ha minst en halvförsäkring.
 • Du som förare beställer och betalar Kör vidare-försäkringen, även om bilen är försäkrad genom företaget eller arbetsgivaren.
 • Försäkringen kostar endast 250 kronor och gäller i 45 dagar från teckningsdatum. Är resan längre än 45 dagar kan du betala för flera 45-dagarsperioder, men hela betalningen behöver ske innan resan påbörjas.
 • Det är enkelt att köpa försäkringen. Betala bara in 250 kronor till plusgiro 974341-0. Uppge bilens registreringsnummer och vilken dag du reser. Är resan längre än 45 dagar kan du betala för flera 45-dagarsperioder: 90 dagar 500 kronor och 135 dagar 750 kronor. Hela betalningen behöver ske innan resan påbörjas.

Läs villkoren för Kör vidare-försäkringen.

Hyrbil för lätta lastbilar

Du får hyrbil i upp till 65 dagar om bilen skadas och måste in på reparation. Hyrbilsförsäkringen gäller i alla länder som är anslutna till Gröna Korts-systemet.

Läs villkoren för hyrbilsförsäkringen.

Anpassad försäkrings­lösning

Känn dig trygg med att din Polestar är rätt försäkrad. Fyll i registrerings­numret i webshopen och få rekommenderat skydd för dig och din bil.

Teckna försäkring 

 

Vi hjälper dig

Har du frågor om försäkring? Ring oss eller skriv ett meddelande så hjälper vi dig.