Hämtar information

Grönt Kort för företagsbilen

Har du planer på att resa med din Polestar firmabil utomlands? I flera länder behöver du ha ett Grönt Kort som bevis på att din bil är försäkrad i Sverige. Grönt Kort är kostnadsfritt och gäller i de länder som omfattas av Gröna Kort-avtalet.

Du kan beställa Grönt Kort tidigast en månad innan du ska utomlands med bilen. Se till att beställa i god tid före avresa.

Beställ Grönt Kort kostnadsfritt

Ring oss på +46-31-345 70 50 så hjälper vi dig med Grönt Kort till företagsbilen.

I följande länder behöver du Grönt Kort

Albanien Montenegro
Azerbajdzjan Nordmakedonien
Bosnien-Hercegovina Storbritannien och Nordirland
Israel Tunisien
Marocko Turkiet
Moldavien Ukraina 

Särskilda regler

I Kosovo, Iran, Ryssland och Belarus är det särskilda regler när det kommer till Grönt Kort.

Kosovo och Iran

Gröna Kort gäller inte för Kosovo eftersom landet inte är medlemsstat i FN. Den svenska trafikförsäkringen gäller alltså inte, vilket innebär att du måste köpa en särskild Gränsförsäkring (Frontier Insurance) vid gränsen till Kosovo.

Från och med 1 januari 2024 är Iran inte med i gröna-kortsamarbetet. Din bilförsäkring gäller inte för någon typ av skada som inträffar i Iran. 

Ryssland och Belarus

Grönt Kort gäller ej från och med 15 mars 2022

Grönt Kort gäller inte för Ryssland eller Belarus med anledning av det osäkra läget som orsakats av Rysslands invasion av Ukraina. Landskoderna för Ryssland (RUS) och Belarus (BY) är därför överkryssade på kortet. Det innebär att försäkringar för motorfordon inte gäller i dessa länder.

Om du ska åka till Ryssland eller Belarus behöver du teckna en så kallad gränsförsäkring (Frontier Insurance) för fordonet vid gränsövergången. En gränsförsäkring täcker trafikansvaret, men den gäller inte för skador på själva fordonet.

Grönt Kort utfärdat före 15 mars 2022

Gäller i Ryssland och Belarus under den giltighetstid som står på koret. De kort som är utfärdade innan 15 mars 2022 är alltså giltiga för RUS (Ryssland) landskod BY (Belarus).

Har du råkat ut för en skada utomlands?

Ring oss på +46 770-828 828 så hjälper vi dig.

Hyrbil med Kör vidare-försäkring

En olycka med tjänste- eller företagsbilen behöver inte sätta stopp för utlandsresan. Har du Kör vidare-försäkring kan du få ersättning för hyrbil och kan fortsätta resan även om bilen måste in på verkstad eller om den blivit stulen.

Det här ingår i Kör vidare-försäkring

Vi hjälper dig

Har du frågor om försäkring? Ring oss eller skriv ett meddelande så hjälper vi dig.