Hämtar information

Avställningsförsäkring för Polestar

Har du en halv- eller helförsäkring ändras din bilförsäkring automatiskt till en avställningsförsäkring i samband med att du ställer av bilen hos Transportstyrelsen. Du behöver inte kontakta oss, vi får den informationen från Transportstyrelsen.

Så gäller avställningsförsäkringen

Även en avställd bil kan råka ut för olyckor och då kan det kännas skönt med ett bra grundskydd som täcker eventuella skador.

Med en avställningsförsäkring får du ersättning vid brand, stöld, glas- och vagnskada, som till exempel skadegörelse. Försäkringen ersätter också vissa ombuds- och rättegångskostnader.

I villkoret kan du läsa mer om vad som ingår – Villkor Polestar Insurance (PDF).

Frågor och svar om avställning

Hur mycket kostar en avställningsförsäkring?

En avställningsförsäkring kostar mindre än en vanlig bilförsäkring (trafik-, halv eller helförsäkring) eftersom olycksrisken är lägre när bilen inte används i trafik. Hur stor prisskillnaden blir beror bland annat på bilmodell, var du bor och tidigare skadehistorik.

Kontakta oss om du vill veta vad en avställningsförsäkring kommer kosta för din Polestar.

Har du redan en avställningsförsäkring hos oss ser du priset på Mina sidor.

Hur ställer jag av min bil?

Du kan ställa av din Polestar hos Transportstyrelsen:

Vad händer när jag ställer på bilen igen?

Transportstyrelsen meddelar oss att bilen är påställd och vi ser till att du får tillbaka samma omfattning som tidigare.

Vad händer om jag ställer av en bil som har trafikförsäkring?

Har du endast haft trafikförsäkring avslutas försäkringen när fordonet ställs av, vilket betyder att du inte har någon försäkring för bilen när den är avställd.

Vad gäller om jag köper en bil som är avställd?

Kontakta oss inom en månad från det att du blir registrerad som ägare av bilen så hjälper vi dig att teckna avställningsförsäkring.

Är det tillåtet att köra med en avställd bil?

Grundregeln är att du inte får köra eller bogsera en avställd bil, men det finns ett undantag. Om bilen har en trafikförsäkring och alla fordonsskatter är betalda får du köra till och från närmaste besiktning.

Försäkra din Polestar

Vi hjälper dig att hitta den bästa försäkringslösningen för din bil.

Se rekommenderad försäkring 

Vi hjälper dig

Har du frågor om försäkring? Ring oss eller skriv ett meddelande så hjälper vi dig.