Hämtar information

Byta torkarblad

Torkarbladen är viktiga för en säkrare körning, både för dig och dina medtrafikanter. Genom att byta till nya och fräscha torkarblad, säkerställer du att du har bra sikt även vid dåligt väder och minskar risken för skymd sikt vid regn.

När ska jag byta torkarblad?

Ett bra riktmärke är att se över torkarbladen när du byter däck – det vill säga två gånger per år. Tänk på att kvalitén på torkarbladen och väderförhållanden påverkar hur ofta de behöver bytas ut.

Torkarbladen slits mer på hösten när skräp och löv samlas på vindrutan. Även på vintern då snö och is ökar slitaget på torkarbladen.

Ta hand om torkarbladen

Väl omhändertagna torkarblad håller längre, men det betyder inte att de kommer hålla för evigt. Du kommer märka av när de blir slitna på flera sätt. Men var extra uppmärksam på om de börjar torka bort smuts och regn sämre än innan eller börjar låta konstigt.

Ha som vana att torka av och göra rent torkarbladen efter varje biltvätt (särskilt på vintern). Då avlägsnar du smuts och grus som annars kan repa vindrutan. Dessutom kommer bladen inte frysa fast när temperaturen sjunker under nollstrecket.

Vi hjälper dig

Har du frågor om försäkring? Ring oss eller skriv ett meddelande så hjälper vi dig.