Hämtar information

Skade­anmälan Polestar

Din Polestar är unik och kräver reparation och service utan kompromisser. Om något händer får du hjälp av våra Polestar-experter och vi garanterar att bilens prestanda är lika hög efter som före skadetillfället. Kontakta oss – vi sköter resten. 

Så går det till

 1. Anmäl skadan
  Anmäl skadan på webben eller ring oss.
 2. Du får besked
  Vi lämnar besked. Oftast kommer det inom ett par timmar.
 3. Bilen repareras
  Verkstaden reparerar bilen med 100 % originaldelar enligt Polestars anvisningar.
 4. Du hämtar bilen
  Verkstaden kontaktar dig när bilen är klar att hämtas.
 5. Betala
  Du betalar eventuell självrisk till verkstaden. Sedan är det klart.

Anmäl skada 

Frågor och svar om skador

Jag behöver bärga bilen. Vem ska jag kontakta?

Ring +46-770-828 828 om du behöver hjälp med bärgning av bilen i Sverige eller utomlands.

Försäkring för bärgning ingår i halv- och helförsäkring och gäller även om du eller någon i bilen skadas under färden och resan då inte kan fortsätta. Försäkringen gäller även för tillkopplat släp. All vidare transport ska ske på billigaste sätt.

Jag har fått stenskott i vindrutan. Vad gör jag?

Ring oss på 031-345 70 70 om du behöver reparera stenskott eller byta vindruta. Vi hjälper dig att komma i kontakt med närmaste Polestar-verkstad.

Kan jag få hyrbil när min bil är på verkstad?

Hyrbil ingår i Bas och Plus. Har du Bas eller Plus kan du få hyrbil i upp till 65 dagar när din Polestar är på reparation för en skada som din bilförsäkring gäller för. Dessutom betalar vi 75 % av dygns- och kilometerkostnaden.

Saknar du egen hyrbilsförsäkring kan motpartens försäkringsbolag betala hyrbilskostnaden i de fall du kolliderat med en annan bil och den andre föraren är vållande till skadorna. Det är dock tryggast för dig att ha en egen hyrbilsförsäkring. Då är du på den säkra sidan.

Täcker försäkringen batteriet?

Ja, försäkringen täcker eventuella skador på batteriet*. Om något skulle hända ersätter vi batteriet med:

 • ett batteri som har samma ålder eller nyare
 • ett batteri som har gått samma antal mil

Slutar däremot batteriet att fungera under garantitiden får du ersättning av tillverkaren. Garantin gäller i 8 år eller 16 000 mil.

*Batteri för framdrift av bil.

Vad gör jag om min bil utsätts för skadegörelse?

Med skadegörelse menas att en annan person avsiktligt skadat din bil. Det kan till exempel vara sönderskurna däck, inslagna rutor, repad lack eller att någon sparkat på bilen.

Om du har din bil helförsäkrad (eller har personvagnsgaranti) anmäler du skadan här på webben och kontaktar sedan närmaste Polestar-verkstad och beställer tid för skadebesiktning. Har du tilläggsförsäkringen Bas eller Plus är din självrisk endast 1 000 kronor.

Skadegörelse måste polisanmälas.

Vad händer om touchskärmen går sönder eller spricker?

Med våra tilläggsförsäkringar Bas och Plus får du ett utökat skydd för plötsliga olyckshändelser inne i bilen, till exempel om touchskärmen går sönder.

Invändiga skador ersätts upp till 50 000 kronor på bilar upp till 15 år.

Vad ska jag göra om jag har kört på ett djur?

Varna andra trafikanter genom att använda en varningstriangel. Markera platsen med viltolycksremsan, som finns att hämta på Bilprovningen, så att eftersöksjägare hittar platsen.

Larma polisen på 112. Har du kört på älg, rådjur, vildsvin, hjort, varg, lodjur, järv, utter, örn, björn eller mufflonfår måste du anmäla det till polisen för att inte få böter för smitning. Har du kört på tamdjur eller ren ska du anmäla det till djurägaren eller till polisen.

Läs gärna mer på www.viltolycka.se.

Vi hjälper dig

Har du frågor om försäkring? Ring oss eller skriv ett meddelande så hjälper vi dig.